top of page

VÅRA FASTIGHETER

Vi har ägnat oss åt småskalig fastighetsförvaltning i södra Stockholm sedan 1993.

MALMÖVÄGEN 56-58
OCH BÅSTADSVÄGEN 1-3

Fastighetsbeteckning: Kulingen 2

Stadsdel: Björkhagen

Lägenheter: 28

Lokaler: 3

Byggår: 1947

Arkitekt: Archibald Frid

 

Björkhagen är en egen stadsdel som angränsar till Nacka naturreservat. Namnet kommer från en vacker björkhage, där Markuskyrkan står idag. Gatunamnen är tagna från svenska syd – och västsvenska ortsnamn. Fastigheten är ett så kallat smalhus och byggt i typisk funkisstil, alltså funktionellt byggt med fokus på smarta planlösningar och inga utsmyckningar, ornament eller liknande.   

IMG_3123 2_edited.jpg

BLÅSUTVÄGEN 13

Fastighetsbeteckning: Porträttmålaren 1

Stadsdel: Johanneshov/Blåsut

Lägenheter: 41 st

Lokaler: 3 st

Byggår: 1942

Arkitekt: John-Albin Svensson Stark


Fastigheten är ett typiskt punkthus med ett trapphus i mitten och lägenheter runt om som började byggas på 30-talet var vanligt på 40- och 50-talet, speciellt i Stockholms utkanter. Namnet Blåsut kommer från ett skogvaktarboställe som kallades först Solbaset men från 1791 enbart Blåsut. Ordet betydde blåsväder eller blåsig plats och var vid denna tid ett vanligt namn på särskilt vindpinade ställen. Blåsut är egentligen ingen egen stadsdel utan bara namnet på tunnelbanestationen i området.

IMG_3097_edited.jpg
IMG_3029.HEIC

BURSPRÅKSVÄGEN 4-6

Fastighetsbeteckning: Kupolen 6 & 7

Stadsdel: Johanneshov/Skärmarbrink

Lägenheter: 41 st

Lokaler: 4 st

Byggår: 1942

Arkitekt: Vidar Höjer


Fastigheten är ett smalhus som var vanligt vid den här tiden då Stockholm expanderade med fler och fler flerbostadshus utanför centrala Stockholm. Fastigheten är ett så kallat smalhus och byggt i typisk funkisstil, alltså funktionalistiskt byggt med fokus på smarta planlösningar och inga utsmyckningar, ornament eller liknande. Skärmarbrink är egentligen ingen egen stadsdel utan bara namnet på tunnelbanestationen i området.

HASSELQUISTVÄGEN 24-26

Fastighetsbeteckning: Upptäcktsresanden 2

Stadsdel: Hammarbyhöjden

Lägenheter: 10 st

Byggår: 1939

Arkitekt: Archibald Fridh

 

Hammarbyhöjden, som också kallades ”Den vita Staden”, var en av de första moderna hyreshusförorter som började byggas i Sverige. Fastigheten är ett så kallat smalhus och byggt i typisk funkisstil, alltså funktionalistiskt byggt med fokus på smarta planlösningar och inga utsmyckningar eller ornament eller liknande. Gatunamnen i denna del av Hammarbyhöjden är döpta efter upptäcktsresanden och etnologer. Fredrik Hasselquist var naturforskare, läkare och en av Carl von Linnés lärljungar.

Hasselquistvägen1_edited.jpg
Våra fastigheter: Köpobjekt
bottom of page